Siirry pääsisältöön
Tilasto-oppaat
Tilastokeskuksen etusivulle

Kotimaisen tilastotiedon opas

Väestö

Väestö − keskeisimmät tilastot

Väestötilastot kuvaavat maassa vakinaisesti asuvan väestön määrää, ikää ja kieltä sekä muutoksia kuten syntymää, kuolemaa, avioliittoja ja muuttoja. Väestötilastoihin kuuluvat myös työssäkäynti-, perhetilastot sekä väestöennusteet alueittain.

Tilastojen kotisivuilta löydät tilastolukujen ja tietokantalinkkien lisäksi tilastojen kuvaukset ja käsitteiden selitykset, joihin on hyvä tutustua.

Yksityiskohtaisimmat tilastoluvut, kuten alueittaiset tiedot tai tiedot eri ikäryhmistä, löytyvät yleensä vain tietokantataulukoista. Tilastokeskuksen StatFin-tietokannan käyttöohjeet ovat alla olevissa videoissa. Voit kysyä apua tietojen etsimiseen myös tietopalvelusta.

Hyvä muistaa

Maahanmuuttajataustaista väestöä koskevaa tietoa on koottu Maahanmuuttajat ja kotoutuminen -teemasivustolle.

Vanhoja väestötilastoja vuodesta 1749 alkaen löydät Doria-julkaisuarkistosta.
 

Väestö − tilastotiedonlähteitä

Alla olevassa listassa on monenlaisia tilastotiedonlähteitä väestöstä. Tilastokeskus ei vastaa muiden tiedontuottajien tilastojen oikeellisuudesta. Jos käytät muita kuin valtion tilastotoimen tilastoja, arvioi käyttämiesi tietojen luotettavuus ja soveltuvuus käyttötarkoitukseesi.

Näin käytät StatFin-tilastotietokantaa

StatFin on Tilastokeskuksen laajin tietokanta, joka sisältää laajasti Suomea koskevaa keskeistä tilastotietoa maksutta. Tämä video opastaa sinut taulukkopoimintojen tekemiseen.