Siirry pääsisältöön
Tilasto-oppaat
Tilastokeskuksen etusivulle

Kotimaisen tilastotiedon opas

Oikeus

Oikeus − keskeisimmät tilastot

Oikeustilastot kuvaavat poliisin tietoon tullutta rikollisuutta, syytettyjä, tuomittuja, annettuja rangaistuksia ja muun muassa tuomioiden täytäntöönpanoa. Lisäksi ne sisältävät tietoa mm. konkursseista ja velkajärjestelyistä.  

Tilastojen kotisivuilta löydät tilastolukujen ja tietokantalinkkien lisäksi tilastojen kuvaukset ja käsitteiden selitykset, joihin on hyvä tutustua.

Yksityiskohtaisimmat tilastoluvut, kuten alueittaiset tiedot tai tiedot eri ikäryhmistä, löytyvät yleensä vain tietokantataulukoista. Tilastokeskuksen StatFin-tietokannan käyttöohjeet ovat alla olevissa videoissa. Voit kysyä apua tietojen etsimiseen myös tietopalvelusta.

Hyvä tietää

Sukupuolistunut väkivalta ja lähisuhdeväkivalta -sivusto kokoaa teemaa käsittelevät Tilastokeskuksen tilastot ja julkaisut yhteen.

Tuomioistuinten työtilastoja on saatavissa Valtioneuvoston julkaisuarkisto VALTO:sta. Työtilastot sisältävät mm. saapuneet, ratkaistut, vireillä olevat asiat ja käsittelyajat. Tilastojen laatija on oikeusministeriö.

 

Oikeus − tilastotiedonlähteitä

Alla olevassa listassa on monenlaisia tilastotiedonlähteitä oikeudesta. Tilastokeskus ei vastaa muiden tiedontuottajien tilastojen oikeellisuudesta. Jos käytät muita kuin valtion tilastotoimen tilastoja, arvioi käyttämiesi tietojen luotettavuus ja soveltuvuus käyttötarkoitukseesi.

 

 

Näin käytät StatFin-tilastotietokantaa

StatFin on Tilastokeskuksen laajin tietokanta, joka sisältää laajasti Suomea koskevaa keskeistä tilastotietoa maksutta. Tämä video opastaa sinut taulukkopoimintojen tekemiseen.