Siirry pääsisältöön
Tilasto-oppaat
Tilastokeskuksen etusivulle

Kotimaisen tilastotiedon opas

Tulot ja kulutus

Tulot ja kulutus − keskeisimmät tilastot

Tulot ja kulutus -tilastot kuvaavat kotitalouksien ja tulonsaajien tuloja, menoja, varallisuutta ja velkaantumista. Kuluttajabarometrissa kuvataan kuluttajien mielialoja ja aikomuksia.

Tilastoluvut ja tietokantalinkit löydät tilastojen kotisivuilta. Tutustu myös tilastojen kuvauksiin ja ja käsitteiden selityksiin tilastosivujen dokumentaatiosta.

Yksityiskohtaisimmat tilastoluvut, kuten alueittaiset tiedot tai tiedot eri ikäryhmistä, löytyvät yleensä vain tietokantataulukoista. Tilastokeskuksen StatFin-tietokannan opastusta on tällä sivulla olevassa videossa. Voit kysyä apua tietojen etsimiseen myös tietopalvelusta.

Tulot ja kulutus − tilastotiedonlähteitä

Alla olevassa listassa on monenlaisia tilastotiedonlähteitä tuloista ja kulutuksesta. Tilastokeskus ei vastaa muiden tiedontuottajien tilastojen oikeellisuudesta. Jos käytät muita kuin valtion tilastotoimen tilastoja, arvioi käyttämiesi tietojen luotettavuus ja soveltuvuus käyttötarkoitukseesi.

Näin käytät StatFin-tilastotietokantaa

StatFin on Tilastokeskuksen laajin tietokanta, joka sisältää laajasti Suomea koskevaa keskeistä tilastotietoa maksutta. Tämä video opastaa sinut taulukkopoimintojen tekemiseen.