Siirry pääsisältöön
Tilasto-oppaat
Tilastokeskuksen etusivulle

Kotimaisen tilastotiedon opas

Palkat ja työvoimakustannukset

Palkat ja työvoimakustannukset − keskeisimmät tilastot

Palkkatilastoissa on tietoa kaikkien palkansaajien palkoista sektoreittain ja ammateittain, ansiotason kehityksestä sekä työvoimakustannuksista.

Tilastoluvut ja tietokantalinkit löydät tilastojen kotisivuilta. Tutustu myös tilastojen kuvauksiin ja ja käsitteiden selityksiin tilastosivujen dokumentaatiosta.

Yksityiskohtaisimmat tilastoluvut, kuten toimialoittaiset tiedot tai tiedot eri ikäryhmistä, löytyvät yleensä vain StatFin-tietokantataulukoista. Katso opastusta oheisesta videosta. Voit kysyä apua tietojen etsimiseen myös tietopalvelusta.

Palkat ja työvoimakustannukset − tilastotiedonlähteitä

Alla olevassa listassa on monenlaisia tilastotiedonlähteitä palkoista ja työvoimakustannuksista. Tilastokeskus ei vastaa muiden tiedontuottajien tilastojen oikeellisuudesta. Jos käytät muita kuin valtion tilastotoimen tilastoja, arvioi käyttämiesi tietojen luotettavuus ja soveltuvuus käyttötarkoitukseesi.

Näin käytät StatFin-tilastotietokantaa

StatFin on Tilastokeskuksen laajin tietokanta, joka sisältää laajasti Suomea koskevaa keskeistä tilastotietoa maksutta. Tämä video opastaa sinut taulukkopoimintojen tekemiseen.