Siirry pääsisältöön
Tilasto-oppaat
Tilastokeskuksen etusivulle

Kotimaisen tilastotiedon opas

Julkinen talous

Julkinen talous − keskeisimmät tilastot

Julkista taloutta käsittelevät tilastot kuvaavat kuntien ja julkisyhteisöjen taloutta, muun muassa julkisyhteisöjen menoja tehtävittäin, julkisen talouden velkaa sekä kuntien tuottoja ja menoja.

Tilastoluvut ja tietokantalinkit löydät tilastojen kotisivuilta. Tutustu myös tilastojen kuvauksiin ja ja käsitteiden selityksiin tilastosivujen dokumentaatiosta.

Yksityiskohtaisimmat tilastoluvut, kuten kunnittaiset tiedot tai tiedot eri sektoreista, löytyvät yleensä vain tietokantataulukoista. Tilastokeskuksen StatFin-tietokannan käyttöohjeet ovat alla olevissa videoissa. Voit kysyä apua tietojen etsimiseen myös tietopalvelusta.

Hyvä muistaa

Kuntien taloustiedot tilastovuoteen 2020 asti löydät Kuntien ja kuntayhtymien raportoimat taloustiedot -tietokannasta. Vuodesta 2021 alkaen kunnat ja kuntayhtymät ovat raportoineet taloustietonsa Valtiokonttorille, ja ne ovat saatavissa Tutkikuntia.fi -palvelusta.

Julkinen talous − tilastotiedonlähteitä

Alla olevassa listassa on monenlaisia tilastotiedonlähteitä julkisesta taloudesta. Tilastokeskus ei vastaa muiden tiedontuottajien tilastojen oikeellisuudesta. Jos käytät muita kuin valtion tilastotoimen tilastoja, arvioi käyttämiesi tietojen luotettavuus ja soveltuvuus käyttötarkoitukseesi.

Näin käytät StatFin-tilastotietokantaa

StatFin on Tilastokeskuksen laajin tietokanta, joka sisältää laajasti Suomea koskevaa keskeistä tilastotietoa maksutta. Tämä video opastaa sinut taulukkopoimintojen tekemiseen.