Siirry pääsisältöön
Tilasto-oppaat
Tilastokeskuksen etusivulle

Kotimaisen tilastotiedon opas

Elinolot

Elinolot − keskeisimmät tilastot

Elinolot-tilastoissa kuvataan suomalaisten ajankäyttöä, vapaa-ajan viettoa ja yhteiskunnallista osallistumista. Tutkimukset tehdään noin kymmenen vuoden välein.

Tilastoluvut ja tietokantalinkit löydät tilastojen kotisivuilta. Tutustu myös tilastojen kuvauksiin ja ja käsitteiden selityksiin tilastosivujen dokumentaatiosta.

Yksityiskohtaisimmat tilastoluvut, kuten alue- ja ikäryhmätiedot löytyvät yleensä vain tietokantataulukoista. Katso opastus Tilastokeskuksen StatFin-tietokannan käyttöön. Voit kysyä apua tietojen etsimiseen myös tietopalvelusta.

Elinolot − tilastotiedonlähteitä

Alla olevassa listassa on monenlaisia tilastotiedonlähteitä elinoloista. Tilastokeskus ei vastaa muiden tiedontuottajien tilastojen oikeellisuudesta. Jos käytät muita kuin valtion tilastotoimen tilastoja, arvioi käyttämiesi tietojen luotettavuus ja soveltuvuus käyttötarkoitukseesi.

Näin käytät StatFin-tilastotietokantaa

StatFin on Tilastokeskuksen laajin tietokanta, joka sisältää laajasti Suomea koskevaa keskeistä tilastotietoa maksutta. Tämä video opastaa sinut taulukkopoimintojen tekemiseen.