Siirry pääsisältöön
Tilasto-oppaat
Tilastokeskuksen etusivulle

Kotimaisen tilastotiedon opas

Palvelut

Palvelut − keskeisimmät tilastot

Palveluja koskevat tilastot kuvaavat palvelualojen yritysten liikevaihdon kehitystä sekä liikevaihdon rakennetta ja palvelutarjontaa yrityspalveluita tuottavilla toimialoilla.

Tilastojen kotisivuilta löydät tilastolukujen ja tietokantalinkkien lisäksi tilastojen kuvaukset ja käsitteiden selitykset, joihin on hyvä tutustua.

Yksityiskohtaisimmat tilastoluvut, kuten tiedot eri toimialoista, löytyvät yleensä vain tietokantataulukoista. Tilastokeskuksen StatFin-tietokannan käyttöohjeet ovat alla olevissa videoissa. Voit kysyä apua tietojen etsimiseen myös tietopalvelusta.

Hyvä muistaa

Tavaroiden ja palvelujen ulkomaankauppa -tilastot löydät aihealueelta kansantalous.

Palvelut − tilastotiedonlähteitä

Alla olevassa listassa on monenlaisia tilastotiedonlähteitä palveluista. Tilastokeskus ei vastaa muiden tiedontuottajien tilastojen oikeellisuudesta. Jos käytät muita kuin valtion tilastotoimen tilastoja, arvioi käyttämiesi tietojen luotettavuus ja soveltuvuus käyttötarkoitukseesi.

Näin käytät StatFin-tilastotietokantaa

StatFin on Tilastokeskuksen laajin tietokanta, joka sisältää laajasti Suomea koskevaa keskeistä tilastotietoa maksutta. Tämä video opastaa sinut taulukkopoimintojen tekemiseen.