Siirry pääsisältöön
Tilasto-oppaat
Tilastokeskuksen etusivulle

Kotimaisen tilastotiedon opas

Liikenne ja matkailu

Liikenne ja matkailu − keskeisimmät tilastot

Liikennettä koskevat tilastot sisältävät tietoa tie-, vesi-, ilma- ja rautatieliikenteen käytöstä ja verkostosta sekä liikenneonnettomuuksista. Tilastoissa on myös tietoa moottoriajoneuvojen määristä ja ensirekisteröinneistä. Liikennetilastojen tietoja tuottavat liikenne- ja viestintävirasto Traficom ja Tilastokeskus.

Matkailutilastot sisältävät tietoa kotimaisten majoituspalvelujen tarjonnasta ja käytöstä sekä suomalaisten tekemistä koti- ja ulkomaanmatkoista.

Tilastoluvut ja tietokantalinkit löydät tilastojen kotisivuilta. Tutustu myös tilastojen kuvauksiin ja ja käsitteiden selityksiin tilastosivujen dokumentaatiosta.

Tilastokeskuksen liikenteeseen ja matkailuun liittyvät kokeelliset tilastot:

Yksityiskohtaisimmat tilastoluvut, kuten alueittaiset tiedot tai tiedot eri kuukausilta, löytyvät yleensä vain tietokantataulukoista. Tilastokeskuksen StatFin-tietokannan käyttöohjeet ovat alla olevissa videoissa. Voit kysyä apua tietojen etsimiseen myös tietopalvelusta.

Hyvä muistaa

Liikenteen kustannusindeksit (mm. linja- ja kuorma-autoliikenne, taksi- ja sairaankuljetusliikenne sekä jätteenkuljetus) ovat tilattavissa Tilastokeskuksen verkkosivuilta.

Liikenne ja matkailu − tilastotiedonlähteitä

Alla olevassa listassa on monenlaisia tilastotiedonlähteitä liikenteestä ja matkailusta. Tilastokeskus ei vastaa muiden tiedontuottajien tilastojen oikeellisuudesta. Jos käytät muita kuin valtion tilastotoimen tilastoja, arvioi käyttämiesi tietojen luotettavuus ja soveltuvuus käyttötarkoitukseesi.

Näin käytät StatFin-tilastotietokantaa

StatFin on Tilastokeskuksen laajin tietokanta, joka sisältää laajasti Suomea koskevaa keskeistä tilastotietoa maksutta. Tämä video opastaa sinut taulukkopoimintojen tekemiseen.