Siirry pääsisältöön
Tilasto-oppaat
Tilastokeskuksen etusivulle

Kotimaisen tilastotiedon opas

Koulutus

Koulutus − keskeisimmät tilastot

Koulutustilastot kuvaavat koulutusta esiopetuksesta aikuiskoulutukseen ja väestön koulutustasoa.

Tilastojen kotisivuilta löydät tilastolukujen ja tietokantalinkkien lisäksi tilastojen kuvaukset ja käsitteiden selitykset, joihin on hyvä tutustua.

Yksityiskohtaisimmat tilastoluvut, kuten alueittaiset tiedot tai tiedot eri ikäryhmistä, löytyvät yleensä vain tietokantataulukoista. Tilastokeskuksen StatFin-tietokannan käyttöohjeet ovat alla olevissa videoissa. Voit kysyä apua tietojen etsimiseen myös tietopalvelusta.

Hyvä muistaa

Tutustu myös kansalliseen koulutusluokitukseen 2016.

Oppilaitosten osoitetietoja ja muita niitä kuvaavia tietoja on saatavissa oppilaitosrekisteristä. Palvelu on maksullinen. 

Seuraavat tilastot yhdistettiin vuonna 2021 opiskelijat ja tutkinnot -tilastoon: Esi- ja peruskouluopetus, lukiokoulutus, ammatillinen koulutus, ammattikorkeakoulukoulutus, yliopistokoulutus. Lisätietoja: Koulutustilastoja yhdistetään (23.3.2021)

Koulutus − tilastotiedonlähteitä

Alla olevassa listassa on monenlaisia tilastotiedonlähteitä koulutuksesta. Tilastokeskus ei vastaa muiden tiedontuottajien tilastojen oikeellisuudesta. Jos käytät muita kuin valtion tilastotoimen tilastoja, arvioi käyttämiesi tietojen luotettavuus ja soveltuvuus käyttötarkoitukseesi.

Näin käytät StatFin-tilastotietokantaa

StatFin on Tilastokeskuksen laajin tietokanta, joka sisältää laajasti Suomea koskevaa keskeistä tilastotietoa maksutta. Tämä video opastaa sinut taulukkopoimintojen tekemiseen.