Siirry pääsisältöön
Tilasto-oppaat
Tilastokeskuksen etusivulle

Kotimaisen tilastotiedon opas

Teollisuus

Teollisuus − keskeisimmät tilastot

Teollisuutta koskevat tilastot kuvaavat teollisuusyritysten liikevaihdon kehitystä, yritysten uusien tilauksien arvon kehitystä ja tuotannon muutosta. Teollisuustuotantotilastossa on tavaranimikkeittäisiä (PRODCOM) tietoja tuotannosta.

Tilastojen kotisivuilta löydät tilastolukujen ja tietokantalinkkien lisäksi tilastojen kuvaukset ja käsitteiden selitykset, joihin on hyvä tutustua.

Yksityiskohtaisimmat tilastoluvut, kuten kuukausittaiset tiedot tai tiedot eri toimialoista, löytyvät yleensä vain tietokantataulukoista. Tilastokeskuksen StatFin-tietokannan käyttöohjeet ovat tällä sivulla olevassa opastusvideossa. Voit kysyä apua tietojen etsimiseen myös tietopalvelusta.

Teollisuus − tilastotiedonlähteitä

Alla olevassa listassa on monenlaisia tilastotiedonlähteitä teollisuudesta. Tilastokeskus ei vastaa muiden tiedontuottajien tilastojen oikeellisuudesta. Jos käytät muita kuin valtion tilastotoimen tilastoja, arvioi käyttämiesi tietojen luotettavuus ja soveltuvuus käyttötarkoitukseesi.

Näin käytät StatFin-tilastotietokantaa

StatFin on Tilastokeskuksen laajin tietokanta, joka sisältää laajasti Suomea koskevaa keskeistä tilastotietoa maksutta. Tämä video opastaa sinut taulukkopoimintojen tekemiseen.