Siirry pääsisältöön
Tilasto-oppaat
Tilastokeskuksen etusivulle

Kotimaisen tilastotiedon opas

Kansantalous

Kansantalous − keskeisimmät tilastot

Kansantalouden tilinpitojärjestelmään perustuvat tilastot kattavat vuosi-, neljännesvuosi- ja rahoitus- sekä aluetilinpidon. Tilastot kuvaavat muun muassa bruttokansantuotetta, maksutasetta ja tuotannon suhdannevaihtelua.

Tilastojen kotisivuilta löydät tilastolukujen ja tietokantalinkkien lisäksi tilastojen kuvaukset ja käsitteiden selitykset, joihin on hyvä tutustua.

Yksityiskohtaisimmat tilastoluvut, kuten tiedot eri toimialoista tai sektoreista, löytyvät yleensä vain tietokantataulukoista. Tilastokeskuksen StatFin-tietokannan käyttöohjeet ovat alla olevissa videoissa. Voit kysyä apua tietojen etsimiseen myös tietopalvelusta.

Hyvä muistaa

Näkökulmia kansantaloudesta ja julkisesta taloudesta on koottu Kansantalouden tilinpito -teemasivustolle.
Tutustu myös verkkokurssiin:

Valtiovarainministeriö laatii säännöllisesti taloudellisia katsauksia.
Tilastokeskuksen tuottamat suhdannetilastot kootusti.

Kansantalous − tilastotiedonlähteitä

Alla olevassa listassa on monenlaisia tilastotiedonlähteitä kansantaloudesta. Tilastokeskus ei vastaa muiden tiedontuottajien tilastojen oikeellisuudesta. Jos käytät muita kuin valtion tilastotoimen tilastoja, arvioi käyttämiesi tietojen luotettavuus ja soveltuvuus käyttötarkoitukseesi.

Näin käytät StatFin-tilastotietokantaa

StatFin on Tilastokeskuksen laajin tietokanta, joka sisältää laajasti Suomea koskevaa keskeistä tilastotietoa maksutta. Tämä video opastaa sinut taulukkopoimintojen tekemiseen.