Siirry pääsisältöön
Tilasto-oppaat
Tilastokeskuksen etusivulle

Kotimaisen tilastotiedon opas

Hinnat ja kustannukset

Hinnat ja kustannukset − keskeisimmät tilastot

Hintoja ja kustannuksia koskevat tilastot sisältävät hintoja ja kustannuksia kuvaavat tilastot kuten kuluttajahintaindeksin, tuottajahintaindeksejä sekä rakennuskustannusindeksin.

Tilastojen kotisivuilta löydät tilastolukujen ja tietokantalinkkien lisäksi tilastojen kuvaukset ja käsitteiden selitykset, joihin on hyvä tutustua.

Yksityiskohtaisimmat tilastoluvut, kuten kunnittaiset tiedot eri toimialoista tai menolajeista, löytyvät yleensä vain tietokantataulukoista. Tilastokeskuksen StatFin-tietokannan käyttöohjeet ovat alla olevissa videoissa. Voit kysyä apua tietojen etsimiseen myös tietopalvelusta.

Hyvä muistaa

Osa kustannusindekseistä on maksullisia. Maksulliset kustannusindeksit löytyvät Tilastokeskuksen verkkosivuilta.

Omistusasumisen hintaindeksit sekä kiinteistöjen ja osakeasuntojen hinnat löydät aihealueelta asuminen.

Sähkön ja maakaasun hintatilastoja kokoaa Energiavirasto.

Taksiliikenteen kustannusindeksi on saatavissa Trafin tietokannasta.

Lue lisää aiheesta:

Hinnat ja kustannukset − tilastotiedonlähteitä

Alla olevassa listassa on monenlaisia tilastotiedonlähteitä hinnoista ja kustannuksista. Tilastokeskus ei vastaa muiden tiedontuottajien tilastojen oikeellisuudesta. Jos käytät muita kuin valtion tilastotoimen tilastoja, arvioi käyttämiesi tietojen luotettavuus ja soveltuvuus käyttötarkoitukseesi.

Näin käytät StatFin-tilastotietokantaa

StatFin on Tilastokeskuksen laajin tietokanta, joka sisältää laajasti Suomea koskevaa keskeistä tilastotietoa maksutta. Tämä video opastaa sinut taulukkopoimintojen tekemiseen.