Siirry pääsisältöön
Tilasto-oppaat
Tilastokeskuksen etusivulle

Kotimaisen tilastotiedon opas

Asuminen

Asuminen − keskeisimmät tilastot

Asumista käsittelevät tilastot kuvaavat rakennus- ja asuntokantaa, väestön asuinoloja ja asumisväljyyttä sekä muun muassa asuntokunnan rakennetta. Lisäksi niissä on asuntojen hinta- ja vuokratietoja sekä asuntoyhteisöjen tilinpäätöstietoja.

Tilastoluvut ja tietokantalinkit löydät tilastojen kotisivuilta. Tutustu myös tilastojen kuvauksiin ja ja käsitteiden selityksiin tilastosivujen dokumentaatiosta.

Yksityiskohtaisimmat tilastoluvut, kuten alueittaiset tiedot tai tiedot eri ikäryhmistä, löytyvät yleensä vain tietokantataulukoista. Tilastokeskuksen StatFin-tietokannan käyttöohjeet ovat alla olevissa videoissa. Voit kysyä apua tietojen etsimiseen myös tietopalvelusta.

Hyvä muistaa

Tietoa uudis- ja korjausrakentamisesta löydät aihealueelta rakentaminen.

Asuminen − tilastotiedonlähteitä

Alla olevassa listassa on monenlaisia tilastotiedonlähteitä asumisesta. SVT-tilastojen laatu on varmistettu SVT-leimalla. Tilastokeskus ei vastaa muiden tiedontuottajien tilastojen oikeellisuudesta. Jos käytät muita kuin virallisen tilastotoimen tilastoja, arvioi käyttämiesi tietojen luotettavuus ja soveltuvuus käyttötarkoitukseesi.

Näin käytät StatFin-tilastotietokantaa

StatFin on Tilastokeskuksen laajin tietokanta, joka sisältää laajasti Suomea koskevaa keskeistä tilastotietoa maksutta. Tämä video opastaa sinut taulukkopoimintojen tekemiseen.