Siirry pääsisältöön
Tilasto-oppaat
Tilastokeskuksen etusivulle

Kotimaisen tilastotiedon opas

Työmarkkinat

Työmarkkinat − keskeisimmät tilastot

Työmarkkinoita koskevat tilastot kuvaavat työhön osallistumista ja työttömyyttä, työoloja, työtaisteluja, työtapaturmia sekä avoimia työpaikkoja. Työ- ja elinkeinoministeriön työnvälitystilastossa on tietoa TE-toimistojen työttömistä työnhakijoista sekä toimistojen ilmoittamista avoimista työpaikoista. Alueittaista väestön taloudellisesta toimintaa ja työssäkäyntiä kuvaa työssäkäynti-tilasto, joka löytyy aihealueelta väestö.

Tilastoluvut ja tietokantalinkit löydät tilastojen kotisivuilta. Tutustu myös tilastojen kuvauksiin ja ja käsitteiden selityksiin tilastosivujen dokumentaatiosta.

Yksityiskohtaisimmat tilastoluvut, kuten alueittaiset tiedot tai tiedot eri ikäryhmistä, löytyvät yleensä vain tietokantataulukoista. Tilastokeskuksen StatFin-tietokannan opastusta on tällä sivulla olevassa videossa. Voit kysyä apua tietojen etsimiseen myös tietopalvelusta.

Hyvä muistaa

Tutustu myös aiheeseen liittyvään Työelämä tilastoina -oppaaseen.

Kansainvälisiä tilastoja työmarkkinoista löydät kansainvälisen tilastotiedon oppaasta.

Työmarkkinat − tilastotiedonlähteitä

Alla olevassa listassa on monenlaisia tilastotiedonlähteitä työmarkkinoista. Tilastokeskus ei vastaa muiden tiedontuottajien tilastojen oikeellisuudesta. Jos käytät muita kuin valtion tilastotoimen tilastoja, arvioi käyttämiesi tietojen luotettavuus ja soveltuvuus käyttötarkoitukseesi.

Miten työvoimatutkimus eroaa työssäkäyntitilastosta?

Näin löydät työmarkkinatilastojen StatFin-tilastotaulukot