Skip to main content

Kotimaisen tilastotiedon opas

Kysy tilastoista

Tilastokeskuksen tietopalvelusta saat apua tilastojen löytämiseen ja tulkintaan. Vastaamme kysymyksiisi mahdollisimman pian, viimeistään kahden työpäivän aikana. Palvelemme arkisin klo 9.00–16.00.

Rakentaminen − keskeisimmät tilastot

Rakentamista koskevat tilastot kuvaavat uudis- ja korjausrakentamista, rakennuslupia, sekä rakennusyritysten liikevaihdon kehitystä. 

Tilastojen kotisivuilta löydät tilastolukujen ja tietokantalinkkien lisäksi tilastojen kuvaukset ja käsitteiden selitykset, joihin on hyvä tutustua.

Yksityiskohtaisimmat tilastoluvut, kuten tiedot eri toimialoista, löytyvät yleensä vain tietokantataulukoista. Tilastokeskuksen StatFin-tietokannan käyttöohjeet ovat alla olevissa videoissa. Voit kysyä apua tietojen etsimiseen myös tietopalvelusta.

Näin löydät StatFin-tilastotaulukot

Näin käytät StatFin-tilastotietokantaa

Hyvä muistaa

Maarakennusalan konekustannusindeksi on tilattavissa Tilastokeskuksen verkkosivuilta.

Tiedot olemassa olevasta rakennuskannasta löydät aihealueelta asuminen.

Rakennuskustannusindeksin löydät aihealueelta hinnat ja kustannukset.

Rakennusluokitin auttaa oikean rakennusluokan löytämisessä. 

Rakentaminen − tilastotiedonlähteitä

Alla olevassa listassa on monenlaisia tilastotiedonlähteitä rakentamisesta. Tilastokeskus ei vastaa muiden tiedontuottajien tilastojen oikeellisuudesta. Jos käytät muita kuin valtion tilastotoimen tilastoja, arvioi käyttämiesi tietojen luotettavuus ja soveltuvuus käyttötarkoitukseesi.