Skip to main content

Kotimaisen tilastotiedon opas

Kysy tilastoista

Tilastokeskuksen tietopalvelusta saat apua tilastojen löytämiseen ja tulkintaan. Vastaamme kysymyksiisi mahdollisimman pian, viimeistään kahden työpäivän aikana. Palvelemme arkisin klo 9.00–16.00.

Työmarkkinat − keskeisimmät tilastot

Työmarkkinoita koskevat tilastot kuvaavat työhön osallistumista ja työttömyyttä, työoloja, työtaisteluja, työtapaturmia sekä avoimia työpaikkoja. Työ- ja elinkeinoministeriön työnvälitystilastossa on tietoa TE-toimistojen työttömistä työnhakijoista sekä toimistojen ilmoittamista avoimista työpaikoista. Alueittaista väestön taloudellisesta toimintaa ja työssäkäyntiä kuvaa työssäkäynti-tilasto, joka löytyy aihealueelta väestö.

Tilastojen kotisivuilta löydät tilastolukujen ja tietokantalinkkien lisäksi tilastojen kuvaukset ja käsitteiden selitykset, joihin on hyvä tutustua.

Yksityiskohtaisimmat tilastoluvut, kuten alueittaiset tiedot tai tiedot eri ikäryhmistä, löytyvät yleensä vain tietokantataulukoista. Tilastokeskuksen StatFin-tietokannan käyttöohjeet ovat alla olevissa videoissa. Voit kysyä apua tietojen etsimiseen myös tietopalvelusta.

Miten työvoimatutkimus eroaa työssäkäyntitilastosta?

Näin löydät työmarkkinatilastojen StatFin-tilastotaulukot

Hyvä muistaa

Tutustu myös aiheeseen liittyvään verkkokurssiin:

Työmarkkinat − tilastotiedonlähteitä

Alla olevassa listassa on monenlaisia tilastotiedonlähteitä työmarkkinoista. Tilastokeskus ei vastaa muiden tiedontuottajien tilastojen oikeellisuudesta. Jos käytät muita kuin valtion tilastotoimen tilastoja, arvioi käyttämiesi tietojen luotettavuus ja soveltuvuus käyttötarkoitukseesi.