Skip to main content

Kotimaisen tilastotiedon opas

Kysy tilastoista

Tilastokeskuksen tietopalvelusta saat apua tilastojen löytämiseen ja tulkintaan. Vastaamme kysymyksiisi mahdollisimman pian, viimeistään kahden työpäivän aikana. Palvelemme arkisin klo 9.00–16.00.

Terveys − keskeisimmät tilastot

Terveyttä käsittelevät tilastot kuvaavat väestön terveydentilaa, sairastavuutta, työkyvyttömyyttä, terveyskäyttäytymistä, synnytyksiä ja kuolemansyitä sekä terveyspalveluita. Terveydenhuoltoa kuvaavia tilastoja on myös Sosiaaliturva-aihealueella ja tietoja kuolleiden määristä Väestö-aihealueella. Tiedot tuottaa THL.

Tilastojen kotisivuilta löydät tilastolukujen ja tietokantalinkkien lisäksi tilastojen kuvaukset ja käsitteiden selitykset, joihin on hyvä tutustua.

Hyvä muistaa

Sosiaali- ja terveysalan tilastollinen vuosikirja (THL) sisältää keskeisiä tilastotietoja hyvinvoinnista ja terveydestä sekä sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmästä. 

Terveys − tilastotiedonlähteitä

Alla olevassa listassa on monenlaisia tilastotiedonlähteitä terveydestä. Tilastokeskus ei vastaa muiden tiedontuottajien tilastojen oikeellisuudesta. Jos käytät muita kuin valtion tilastotoimen tilastoja, arvioi käyttämiesi tietojen luotettavuus ja soveltuvuus käyttötarkoitukseesi.