Skip to main content

Kotimaisen tilastotiedon opas

Kysy tilastoista

Tilastokeskuksen tietopalvelusta saat apua tilastojen löytämiseen ja tulkintaan. Vastaamme kysymyksiisi mahdollisimman pian, viimeistään kahden työpäivän aikana. Palvelemme arkisin klo 9.00–16.00.

Liikenne ja matkailu − keskeisimmät tilastot

Liikennettä koskevat tilastot sisältävät tietoa tie-, vesi- ja rautatieliikenteen käytöstä ja verkostosta sekä liikenneonnettomuuksista. Tilastoissa on myös tietoa moottoriajoneuvojen määristä ja ensirekisteröinneistä. Liikennetilastojen tietoja tuottavat Liikennevirasto, Trafi ja Tilastokeskus.

Matkailutilastot sisältävät tietoa kotimaisten majoituspalvelujen tarjonnasta ja käytöstä sekä suomalaisten tekemistä koti- ja ulkomaanmatkoista.

Tilastojen kotisivuilta löydät tilastolukujen ja tietokantalinkkien lisäksi tilastojen kuvaukset ja käsitteiden selitykset, joihin on hyvä tutustua.

Yksityiskohtaisimmat tilastoluvut, kuten alueittaiset tiedot tai tiedot eri kuukausilta, löytyvät yleensä vain tietokantataulukoista. Tilastokeskuksen StatFin-tietokannan käyttöohjeet ovat alla olevissa videoissa. Voit kysyä apua tietojen etsimiseen myös tietopalvelusta.

Näin löydät StatFin-tilastotaulukot

Näin käytät StatFin-tilastotietokantaa

Hyvä muistaa

Matkailun taloudellisia vaikutuksia kuvaavan matkailutilinpidon löydät aihealueelta kansantalous.

Liikenteen kustannusindeksit (mm. linja- ja kuorma-autoliikenne, taksi- ja sairaankuljetusliikenne sekä jätteenkuljetus) ovat tilattavissa Tilastokeskuksen verkkosivuilta.

Liikenne ja matkailu − tilastotiedonlähteitä

Alla olevassa listassa on monenlaisia tilastotiedonlähteitä liikenteestä ja matkailusta. Tilastokeskus ei vastaa muiden tiedontuottajien tilastojen oikeellisuudesta. Jos käytät muita kuin valtion tilastotoimen tilastoja, arvioi käyttämiesi tietojen luotettavuus ja soveltuvuus käyttötarkoitukseesi.