Skip to main content

Kotimaisen tilastotiedon opas

Kysy tilastoista

Tilastokeskuksen tietopalvelusta saat apua tilastojen löytämiseen ja tulkintaan. Vastaamme kysymyksiisi mahdollisimman pian, viimeistään kahden työpäivän aikana. Palvelemme arkisin klo 9.00–16.00.

Koulutus − keskeisimmät tilastot

Koulutustilastot kuvaavat koulutusta esiopetuksesta aikuiskoulutukseen ja väestön koulutustasoa.

Tilastojen kotisivuilta löydät tilastolukujen ja tietokantalinkkien lisäksi tilastojen kuvaukset ja käsitteiden selitykset, joihin on hyvä tutustua.

Yksityiskohtaisimmat tilastoluvut, kuten alueittaiset tiedot tai tiedot eri ikäryhmistä, löytyvät yleensä vain tietokantataulukoista. Tilastokeskuksen StatFin-tietokannan käyttöohjeet ovat alla olevissa videoissa. Voit kysyä apua tietojen etsimiseen myös tietopalvelusta.

Näin löydät StatFin-tilastotaulukot

Hyvä muistaa

Tutustu myös kansalliseen koulutusluokitukseen 2016.

Oppilaitosten osoitetietoja ja muita niitä kuvaavia tietoja on saatavissa oppilaitosrekisteristä. Palvelu on maksullinen. 

Koulutus − tilastotiedonlähteitä

Alla olevassa listassa on monenlaisia tilastotiedonlähteitä koulutuksesta. Tilastokeskus ei vastaa muiden tiedontuottajien tilastojen oikeellisuudesta. Jos käytät muita kuin valtion tilastotoimen tilastoja, arvioi käyttämiesi tietojen luotettavuus ja soveltuvuus käyttötarkoitukseesi.