Skip to main content

Kotimaisen tilastotiedon opas

Kysy tilastoista

Tilastokeskuksen tietopalvelusta saat apua tilastojen löytämiseen ja tulkintaan. Vastaamme kysymyksiisi mahdollisimman pian, viimeistään kahden työpäivän aikana. Palvelemme arkisin klo 9.00–16.00.

Kansantalous − keskeisimmät tilastot

Kansantalouden tilinpitojärjestelmään perustuvat tilastot kattavat vuosi-, neljännesvuosi- ja rahoitus- sekä aluetilinpidon. Tilastot kuvaavat muun muassa bruttokansantuotetta, maksutasetta ja tuotannon suhdannevaihtelua.

Tilastojen kotisivuilta löydät tilastolukujen ja tietokantalinkkien lisäksi tilastojen kuvaukset ja käsitteiden selitykset, joihin on hyvä tutustua.

Yksityiskohtaisimmat tilastoluvut, kuten tiedot eri toimialoista tai sektoreista, löytyvät yleensä vain tietokantataulukoista. Tilastokeskuksen StatFin-tietokannan käyttöohjeet ovat alla olevissa videoissa. Voit kysyä apua tietojen etsimiseen myös tietopalvelusta.

Näin löydät StatFin-tilastotaulukot

Hyvä muistaa

Näkökulmia kansantaloudesta ja julkisesta taloudesta on koottu Kansantalouden tilinpito -teemasivustolle.
Tutustu myös verkkokurssiin:

Kansantalous − tilastotiedonlähteitä

Alla olevassa listassa on monenlaisia tilastotiedonlähteitä kansantaloudesta. Tilastokeskus ei vastaa muiden tiedontuottajien tilastojen oikeellisuudesta. Jos käytät muita kuin valtion tilastotoimen tilastoja, arvioi käyttämiesi tietojen luotettavuus ja soveltuvuus käyttötarkoitukseesi.