Skip to main content

Kotimaisen tilastotiedon opas

Kysy tilastoista

Tilastokeskuksen tietopalvelusta saat apua tilastojen löytämiseen ja tulkintaan. Vastaamme kysymyksiisi mahdollisimman pian, viimeistään kahden työpäivän aikana. Palvelemme arkisin klo 9.00–16.00.

Hinnat ja kustannukset − keskeisimmät tilastot

Hintoja ja kustannuksia koskevat tilastot sisältävät hintoja ja kustannuksia kuvaavat tilastot kuten kuluttajahintaindeksin, tuottajahintaindeksejä sekä rakennuskustannusindeksin.

Tilastojen kotisivuilta löydät tilastolukujen ja tietokantalinkkien lisäksi tilastojen kuvaukset ja käsitteiden selitykset, joihin on hyvä tutustua.

Yksityiskohtaisimmat tilastoluvut, kuten kunnittaiset tiedot eri toimialoista tai menolajeista, löytyvät yleensä vain tietokantataulukoista. Tilastokeskuksen StatFin-tietokannan käyttöohjeet ovat alla olevissa videoissa. Voit kysyä apua tietojen etsimiseen myös tietopalvelusta.

Näin löydät StatFin-tilastotaulukot

Näin käytät StatFin-tilastotietokantaa

Hyvä muistaa

Osa kustannusindekseistä on maksullisia. Maksulliset kustannusindeksit löytyvät Tilastokeskuksen verkkosivuilta.

Omistusasumisen hintaindeksit sekä kiinteistöjen ja osakeasuntojen hinnat löydät aihealueelta asuminen.

Taksiliikenteen kustannusindeksi on saatavissa Trafin tietokannasta.

Lue lisää Tilastokoulusta:

Hinnat ja kustannukset − tilastotiedonlähteitä

Alla olevassa listassa on monenlaisia tilastotiedonlähteitä hinnoista ja kustannuksista. Tilastokeskus ei vastaa muiden tiedontuottajien tilastojen oikeellisuudesta. Jos käytät muita kuin valtion tilastotoimen tilastoja, arvioi käyttämiesi tietojen luotettavuus ja soveltuvuus käyttötarkoitukseesi.