Skip to main content

Kansainvälisen tilastotiedon opas

OECD:n tilastojen kehittäjänä

OECD on tärkeä kehittyneiden maiden yhteistyöfoorumi, jonka merkitys tilastoalalla on suuri. Järjestö kehittää kansainvälisiä tilastollisia luokituksia ja tutkimusmenetelmiä.

OECD:n tilastotiedon lähteitä

OECD Data -sivuilla voi hakea tilastoja maittain tai tilastoaiheittain. Sivuilta on pääsy keskeisiin tilastojulkaisuihin ja tilastotietokantietoihin.

OECD.Stat on OECD:n tilastotietokanta, jossa on tilastoja OECD-maiden lisäksi muutamista muista maista. Aihealueita ovat mm. makrotalous, koulutus, tutkimus, terveys, työmarkkinat, väestö ja ympäristö.

OECD tuottaa useita laadukkaita, tilastoihin pohjautuvia julkaisuja. Monet julkaisut ovat maksutta selattavissa verkkoversioina. 

Julkaisuista keskeisiä ovat eri teemoista tehdyt Outlook-julkaisut sekä At a Glance -julkaisut. Outlook-julkaisuja on tehty mm. työllisyydestä, taloudesta ja koulutuspolitiikasta, At a Glance -julkaisuja taas koulutuksesta, yrittäjyydestä, kansantaloudesta, hallinnosta ja terveydestä.

OECD iLibrary on OECD:n verkkokirjasto, jonka kautta on saatavilla OECD:n kirjat, tutkimukset ja tilastojulkaisut. Se on myös portti OECD:n tutkimustietoon ja tilastodataan. Osa sisällöstä on maksullista.

Loading ...

OECD:n keskeisiä tilastojulkaisuja

OECD:n vahvuuksia tilastotiedon lähteenä

OECD on kattava tilastotiedon lähde, kun tiedontarve kohdistuu maailman johtaviin markkinatalousmaihin (34 jäsenvaltiota + tietoja ns. Brics-maista: Brasilia, Intia, Kiina, Venäjä, Etelä-Afrikka).

OECD:n tilastot soveltuvat erityisen hyvin makrotaloudellisten vertailujen tekemiseen. Muita vahvuusalueita ovat työllisyys-, koulutus-, tutkimus- ja terveydenhoitotilastot.

OECD:n tilasto-osaston twiitit