Siirry pääsisältöön
Tilasto-oppaat
Tilastokeskuksen etusivulle

Kansainvälisen tilastotiedon opas

OECD:n tilastot

OECD:n tilastojen kehittäjänä

OECD on tärkeä kehittyneiden maiden yhteistyöfoorumi, jonka merkitys tilastoalalla on suuri. Järjestö kehittää kansainvälisiä tilastollisia luokituksia ja tutkimusmenetelmiä.

OECD:n vahvuuksia tilastotiedon lähteenä

  • OECD on kattava tilastotiedon lähde, kun tiedontarve kohdistuu maailman johtaviin markkinatalousmaihin (38 jäsenvaltiota + tietoja ns. Brics-maista: Brasilia, Intia, Kiina, Venäjä, Etelä-Afrikka).
  • OECD:n tilastot soveltuvat erityisen hyvin makrotaloudellisten vertailujen tekemiseen. Muita vahvuusalueita ovat työllisyys-, koulutus-, tutkimus- ja terveydenhoitotilastot.

OECD:n tilastotiedon lähteitä

OECD:n aihesivut ja tietokannat

OECD Data -sivuilla voi hakea tilastoja maittain tai tilastoaiheittain. Sivuilta on pääsy keskeisiin tilastojulkaisuihin ja tilastotietokantietoihin.

OECD.Stat on OECD:n tilastotietokanta, jossa on tilastoja OECD-maiden lisäksi muutamista muista maista. Aihealueita ovat mm. makrotalous, koulutus, tutkimus, terveys, työmarkkinat, väestö ja ympäristö.

OECD:n julkaisut

OECD tuottaa useita laadukkaita, tilastoihin pohjautuvia julkaisuja. Monet julkaisut ovat maksutta selattavissa verkkoversioina.

Julkaisuista keskeisiä ovat eri teemoista tehdyt Outlook-julkaisut sekä At a Glance -julkaisut. Outlook-julkaisuja on tehty mm. työllisyydestä, taloudesta ja koulutuspolitiikasta, At a Glance -julkaisuja taas koulutuksesta, yrittäjyydestä, kansantaloudesta, hallinnosta ja terveydestä.

OECD Library

OECD iLibrary on OECD:n verkkokirjasto, jonka kautta on saatavilla OECD:n kirjat, tutkimukset ja tilastojulkaisut. Se on myös portti OECD:n tutkimustietoon ja tilastodataan. Osa sisällöstä on maksullista.

OECD:n keskeisiä tilastojulkaisuja

OECD:n tilasto-osaston twiitit