Siirry pääsisältöön
Tilasto-oppaat
Tilastokeskuksen etusivulle

Kansainvälisen tilastotiedon opas

Tiedonhaku Eurostatista

Eurostatin tilastojen hakutapoja

Tilastot aiheittain

Tiedonhaun Eurostatin sivuilta voi aloittaa teemasivuilta (Statistics by theme). Eurostatin tilastot on jaettu yhdeksään pääaihealueeseen, ja jokainen pääaihe jakautuu edelleen pienempiin osiin.

Tietokanta

Haun voi aloittaa myös suoraan tietokannasta joko etenemällä navigointipuun avulla tai hyödyntämällä sivuston omaa hakukonetta.

Statistics Explained -sivusto

Statistics Explained -sivusto on erityisen hyvä apu tiedonhakijalle. Laaja sivusto koostuu Eurostatin asiantuntijoiden kirjoittamista artikkeleista, sanastosta ja linkeistä uusimpaan tilastotietoon sekä siihen liittyviin lähteisiin. Jokaisesta Eurostatin tilastokokonaisuudesta on tarjolla vähintään yksi artikkeli.

Avainsanat

Tiedonhaussa voi hyödyntää myös aakkosittain järjestettyä avainsanastoa Stats finder A-Z.

Eurostatin luokitukset ja käsitteet

Luokitukset ja määritelmät ovat olennaisia tilastojen tulkinnan kannalta. Eurostatin määritelmät ja luokitukset ovat saatavissa EU Vocabularies -palvelusta.

Eurostatin tilastoissa käytettyjä käsitteitä ja lyhenteitä on teemoittain järjestettynä Statistics Explained -sivustolla.

EU:n politiikkaindikaattorit tiedonhaun lähteenä

EU:n politiikkaohjauksen ja monitoroinnin tarpeisiin kehitetyt politiikkaindikaattorit ovat monessa yhteydessä käyttökelpoinen tietolähde. Ne ovat helpoimmin saatavissa Statistical themes -teemasivustolta.

Eurostatin keskeisiä julkaisuja

Keskeisiä julkaisuja

Monet Eurostatin julkaisuista ovat jatkuvasti päivitettäviä verkkojulkaisuja. Vaikka julkaisusta olisi olemassa painettu versio, tuoreimmat tiedot saa usein verkkojulkaisusta.

Julkaisuarkisto

Kaikki Eurostatin julkaisut saa maksuttomina pdf-julkaisuina EU:n julkaisuarkistosta.

Eurostatin tilastovisualisointeja