Siirry pääsisältöön
Tilasto-oppaat
Tilastokeskuksen etusivulle

Kansainvälisen tilastotiedon opas

Eurostatin visualisointisovellukset

Eurostat on toteuttanut verkkopalveluunsa useita tiedon visualisointisovelluksia. Olemme kääntäneet osan sovelluksista suomeksi. Pääset vertailuista helposti myös alkuperäisen tiedon lähteille Eurostatin tietokantaan.

Täältä löydät lisää Eurostatin vuorovaikutteisia julkaisuja.

Elämänlaatu

Elämänlaatu on sovellus, josta saa käsityksen elämänlaadun eri puolista omassa maassa. Omia tietoja voi verrata oman maan kansalaisiin, EU:n keskiarvoon tai muihin EU-maihin.

Kun olet valinnut maan, voit valita yhden elämänlaadun ulottuvuuden. Sovellus esittää kaksi indikaattoria jokaisesta ulottuvuudesta. Useimmiten yksi indikaattori tarjoaa tietoa yksilötasolla ja toinen objektiivista tietoa kyseisestä ulottuvuudesta. Voit hakea lisätietoja indikaattorin otsikon vieressä olevasta i-painikkeesta (englanniksi).

Lähde-painikkeesta pääset aineiston lähteeseen. Vertaile-painikkeella voit verrata oman maan lukua EU:n jäsenvaltioiden pienimpään ja suurimpaan arvoon sekä EU:n keskiarvoon.

Nuoret eurooppalaiset

Nuoret eurooppalaiset on sovellus, joka on tarkoitettu ensisijaisesti 16–29-vuotiaille. Sovelluksen avulla nuori voi verrata itseään muihin oman maan nuoriin tai saman ikäisiin eurooppalaisiin. Sovellus tarjoaa tietoa nuorten sukupolvesta Euroopassa myös muun muassa vanhemmille, päättäjille, poliitikoille ja opettajille.

Sovellus sisältää kysymyksiä nuorten eurooppalaisten elämästä neljällä eri teemalla: minä ja perheeni, minä ja työni, minä ja vapaa-aikani ja opintoni, ja minä ja internet. Alussa valitaan sukupuoli, maa ja ikä.

Jos et ole 16–29-vuotias, voit valita iän, josta haluat katsoa tietoja. Sovellus on englanninkielinen.

Sinä ja EU

Sinä ja EU on sovellus, joka on tarkoitettu kaikille Euroopan kansalaisille. Voit vertailla joitakin oman elämän näkökohtia saman ikäisiin oman maan kansalaisiin ja myös EU:n keskiarvoon sekä muihin EU:n jäsenmaiden kansalaisiin.

Sinä ja EU -sovelluksessa on kysymyksiä eurooppalaisten elämästä: minä ja elämäni, minä ja elämäntilanteeni, ja minä ja työni. Vertailun perustana käytetään alussa valittuja maa-, sukupuoli- ja ikäryhmätietoja. Sovellus on englanninkielinen.

Eurostatin tilastopäivän video

Euroopan tilastopäivää vietettiin ensimmäistä kertaa 20.10.2016. Eurostat julkaisi tilastopäivän kunniaksi leikkimielisen videon, miten tilastot voivat vaikuttaa arkipäivän elämään.